Haberler ve Etkinlikler

Teknik Alüminyum’da JD Edwards Konfigurator Başarısı! 29/04/2010
Özet :
Teknik Alüminyum, JD Edwards’ın üstün teknolojisinden etkilendi!

İçerik :

Teknik Alüminyum A.Ş. 1960 yılında Türkiye'nin ilk alüminyum levha üreticisi olarak kurulmuştur. Eylül ayından beri Avcılar tesisleri yanısıra Avrupa'nın en modern alüminyum yassı mamül tesisi olan Çorlu tesislerinde de 100.000 tonluk kapasitesi Sürekli Döküm Teknolojisi ile üretim yapmaktadır.

Teknik Alüminyum Oracle JD Edwards konfigüratör fonksiyonalitesi kullanımı; Teknik Alüminyum da tek şubede yaklaşık 15 farklı konfigüratör modeli kullanıyor. Bu modeller sayesinde sadece satış personeli sipariş girmekle kalmıyor planlama ekibine sormadan üretilebilirlik analizlerini de sipariş giriş esnasında yapabiliyor. Ayrıca konfigüratör ile temel fiyat hesabı, rotada yer alan operasyonlar, sırası ve süreleri hesaplanıyor, mamulun hangi yarı mamul veya malzemelerden ne kadar miktar gerektirdiği yani parça listesi oluşturulması ve tasarım/planlamanın istediği diğer hesaplamalar yapılabiliyor. Her bir konfigüratör modeli içerisinde yaklaşık olarak 25’i zorunlu olan 60 kadar girdi değişkeni yer alıyor ve bu değişkenlerden yola çıkarak 150 kadar değişken 1100 kadar kural ile parça listesi oluşturulması, rotalama, fiyatlama, üretilebilirlik analizleri ve değişken doğrulama amaçlı hesaplatılıyor. Konfiguratör ile değişkenlerin kural ile hesaplatılmasının yanında 50 kadar konfigürasyon tablolarının yardımıyla girdi/hesaplanan değişkenleri kombinasyonu kullanılarak bazı değişkenlerin seçilmesi, tanımlanması yapılabilmektedir. Örneğin; hadde sayısı, her bir hadde sonrası kalınlık, tav sırası gibi değişkenler Pas Konfigurasyon Tablosundan (yaklaşık 60000 kombinasyon) dökme rulo kalınlık sınıfı, alaşım grubu, tav tipi,yüzey tipi, nihai kalınlık gibi değişkenler kullanılarak seçilebilmektedir. www.teknikaluminyum.com.tr

 

Teknik Alüminyum, JD Edwards’ın üstün teknolojisinden etkilendi!

JD Edwards EnterpriseOne uygulamasının üstün teknolojisi, %100 Web Tabanlı Fonksiyonaliteye sahip tek yeni nesil yazılım olması, özellikle birden fazla lokasyonda üretim yapan, konsolide çalışmak isteyen şirketler için çok kolay ve hızlı entegre edilebilen ve yönetilebilen bir çözüm olması tercih edilmesinde etken oldu.

 

Günümüz rekabet koşulları, firmaların piyasada proaktif olmasını zorunluluk haline getirdi !

JD Edwards’ın veriyi bilgiye dönüştüren karar destek modülü ile şirket verilerinin anında izlenebilir hale gelmesi ve karar mekanizmalarının doğru parametrelerle daha verimli çalışmasının sağlanması,Teknik Alüminyum ‘a piyasa şartlarında daha proaktif olabilme avantajını sunacak. Standart raporların dışında, diyagramlarla, grafiklerle veriyi özet olarak inceleyebilecek, analiz edebilecekler.



İlgili Referans :
Teknik Alüminyum A.Ş.

Tüm Haberler